ALCATRAZ 16-02-2012

I marts 1963 lukkede det berygtede fængselsanlæg Alcatraz angiveligt af økonomiske årsager.

Fangerne blev forflyttet og tilbage står kun de tomme bygninger, som tavse vidner til de grusomheder, der fandt sted på fængselsøen. Men hvad nu hvis fængslet aldrig blev lukket? Hvis alle på øen i virkeligheden forsvandt og myndighederne mørklagde sagen? Kongen af dramaserier, J.J. Abrams er tilbage på Kanal 5 og Kanal 5 HD med den højspændte dramaserie ”Alcatraz” med ingen ringere end Sam Neill i hovedrollen - premiere søndag den 11. marts kl. 22.30.

En sen aften i marts 1963 ankommer den purunge betjent Hauser på en rutineopgave på Alcatraz men finder fængselsøen fuldkommen forladt. Nu, 30 år senere, står han med en sag om et bestialsk mord på en af de mest sadistiske vagter på øen. Mordet er tilsyneladende begået af Jack Sylvane, en mand som sad fængslet på Alcatraz for over 30 år siden, men som angiveligt er død. Nu er han dukket op i nutiden, uden at syne en dag ældre end da han sad fanget på øen.

Også den unge efterforsker Rebecca Madsen, som stadig er dybt berørt af sin politimakkers død tre måneder tidligere, er på mordsagen. Både hendes onkel og bedstefar havde tilknytning til Alcatraz, og hun får straks en personlig interesse i sagen. Hun opsøger derfor forfatter og Alcatraz-ekspert Dr. Diego Soto og sammen beslutter de sig for at opklare sagens sammenhæng.

Hændelser gør, at Madsen og Sotos veje krydser Agent Hausers. Og med Hausers assistent Jaberee i baghånden, begynder trioen at optrevle sagen, som bid for bid viser sig at være langt større og omfattende end nogen kunne have forestillet sig. Rebeccas familiefortid, Alcatraz' historie og en række sager mørklagt af regeringen afslører en grufuld sandhed om fængslet, som hurtigt gør det klart, at Jack Sylvane blot er en brik i et meget større og langt farligere spil, der kan få katastrofale følger for hele USA. Og han er hverken den første eller sidste fange fra Alcatraz, som rejser fra fortiden ind i nutiden. Som sagen langsomt udvikler sig står det desuden klart, at ud over landets sikkerhed som mål for øje, har Madsen, Soto, Hauser og Banerjee hver sin skjulte agenda.

J.J. Abrams er manden bag SBS-serierne ”Lost”, ”Fringe” og ”Undercovers”. ”Alcatraz” havde premiere den 16. januar 2012 på Fox og trak imponerende 10 millioner seere. Serien er ikke lavet som føljeton, hvorfor man kan hoppe ind og ud af den gribende historie uden at miste indholdsmæssigt fodfæste.

 

I rollen som Agent Hauser findes en af tv- og films ”grand old men”, Sam Neill, som de sidste 35 år har skabt sig en gloværdig skuespilkarriere. Rebecca Madsen spilles af Sarah Jones, som trods sin relativt unge alder allerede har erfaring fra store serier som ”Cold Case”, ”Ugly Betty”, ”Big Love” og ”House”. Trofaste ”Lost-fans” vil genkende Jorge Garcia i rollen som Soto. Garcia trak tre store priser for sin rolle som Hugo ”Hurley” Reyes i serien ”Lost” og har blandt meget andet også medvirket i ”Fringe”. Engelsk/indiske Parminder Nagra var gennem seks år fast på rollelisten i ”Skadestuen”, men har nu byttet kittel og stetoskop ud med computer og briller i rollen som Lucy Banerjee.

De to første afsnit af ”Alcatraz” har tv-premiere på Kanal 5 og Kanal 5 HD, søndag den 11. marts kl. 22.30.

For yderligere informationer kontakt venligst:
SBS Presse

PR-konsulent Søren Thorup
Mail: soren.thorup@sbstv.dk
mobil: 27129910

Billeder kan downloades fra www.presse.sbstv.dk
Mangler du brugernavn og password? Send en mail til sbspresse@sbstv.dk, så opretter vi dig med det samme.

 
 
Hvis du vil tilbage til vores pressemeddelelser: klik her.